top of page
Inschrijvingsformulier:
Valoriseren van (eiwitrijke) reststromen
makeathon.png

UCLL en Rikolto organiseren samen binnen het kader van Generation Food een

Makeathon op 28 en 29 september op de Gasthuisberg campus van UCLL, binnen het ecosysteem Leuvense Jonge Ondernemers LE(J)ON en gefinancierd met steun van VLAIO, het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen. Tijdens dit event zullen studenten een nieuw hoogwaardig product/concept bedenken op basis van (eiwitrijke) voedselnevenstromen. Ze zullen twee dagen lang begeleid worden via allerlei methodieken in hun brainstorm, conceptualisering en testing (in keukens). De drie cases waar de studenten mee aan de slag kunnen zijn (“lelijke”) kidneybonen, appelschijfjes, graanzemelen.

 

Hoe ziet het programma eruit?

Op dinsdag 28/09 beginnen we de dag om 9u met wat uitleg over het gehele proces alsook inspiratie dat jullie zeker op weg zal helpen. Vanaf 11u beginnen we in groepjes aan een brainstormsessie. Om 12u is het tijd voor de lunch, zodat jullie ook tijd hebben om de vele ideeën te laten bezinken. Tegen 13u kiest iedereen het concept waar tot 15u30 aan gewerkt wordt. Vervolgens vindt er een collectief feedbackmoment plaats alvorens de groepjes het plan van aanpak voor de komende dag vastleggen. De dag eindigt rond 17u30.

De tweede dag, woensdag 29/09, draait geheel rond het uitwerken en prototypen van het concept. We beginnen weer om 9u. De groepjes hebben de keuken de gehele dag ter beschikking voor het eindproduct. Ook wordt er gewerkt aan een pitch, dat om 16u aan onze jury wordt gepresenteerd. Uiteindelijk wordt het winnende concept om 17u uitgeroepen.

Geïnteresseerd?

Ben jij een student die wil bijdragen aan een duurzame voedseltoekomst en graag mee wil doen? Schrijf je dan in via onderstaand formulier! Inschrijven kan tot en met 26 september.

Bedankt voor je interesse! We laten je zo snel mogelijk meer weten.

VLAIO-LE(J)ON-v4.jpg
Stad leuven.png
UCLL_LOGO_MONO_zonder kader (1).png
Rikolto zwart.png
bottom of page